Aparat de testare PCR pentru INSMC. Campania O inimă inițiată de Asociația Sonia Maria, împreună cu Oana Geambașu si Vasi Rădulescu

Alexis Cochino este medic imunolog pediatru la Institutul pentru Sanatatea Mamei și Copilului din București.  Acum aproape 13 ani a ventilat-o manual pe Sonia, fetița mea, când nu avea nici o altă șansă să ajungă la avionul care a dus-o în Germania. Le datorez medicilor din spitalul în care lucrează Alexis o parte din viața copilului meu. Cu mulți dintre ei am rămas prieteni și am demarat prin Asociatia Sonia Maria campania O inima. Ieri, după o discuție cu Alexis, l-am rugat să îmi scrie un email să îmi explice de ce e important ce mi-a povestit la telefon. Asta mi-a scris:

„La fel ca noi toți, mă uit la curbele din Spania și Italia și aștept să ne lovească tsunami-ul. Ne va lovi. Curând. Și nu avem foarte multe de făcut, din pacate. Astfel încât, ceea ce totuși putem face, devine crucial! Vă rugăm să ne sprijiniți în această luptă! Suntem și rămânem acolo, în linia 1, părăsindu-ne familiile și punându-ne viețile în pericol, zilnic, pentru noi toți. Dar avem nevoie de ajutor!

În condițiile actualei pandemii cu coronavirus (SARS-Cov-2), capacitatea diagnostică a spitalelor este foarte importantă în cel puțin două direcții.

1. Prima este reprezentată de posibilitatea de a stabili diagnosticul de infecție la cei cu suspiciune epidemiologică, clinică și radiologică de boală, fără de care măsurile de izolare sunt mult mai puțin eficiente. Același tip de test ajută și la impiedicarea contaminării spitalelor de copii, și așa prea puține, cu cazuri de SARS-Cov-2, care pot fi direcționate către spitalele de boli infecțioase.
2. A doua reprezintă capacitatea de testare a prezenței anticorpilor la echipa medicală; această informație ghidează necesarul de izolare/carantină în caz de contact ulterior, ajută la împărțirea pe ture, asigură economie la testele de detecție virală (a căror repetare devine mai puțin sau deloc necesară la contactele ulterioare cu cazuri suspecte/confirmate precum și în cazul apariției de simptome la distanță >14 zile).
2.1. De asemenea, a doua metodă (detecția prezenței anticorpilor anticoronavirus), aplicată pe un lot de voluntari, indică persoanele de la care s-ar putea recolta în următoarele săptămâni plasma, pentru administrarea la cei bolnavi (eficiență arătată de studiile din China).

În acest sens, avem nevoie de următoarele:
– un sistem complet automat de detecție și identificare RT-PCR multiplex
– un sistem automat de imunologie chemiluminiscentă immunoassay

INSMC are deja personal de laborator instruit, capabil sa opereze acest tip de aparate si personal calificat necesar pentru recoltarea probelor biologice. Au pregătit un cort pentru triaj, proceduri și protocoale. Cel puțin unul dintre cele două aparate ar asigura triajul copiilor care au nevoie de asistență medicală, siguranța medicilor care îi triază, precum și un sprijin pentru spitalele de pediatrie din țară.”

Obiective

Ținând cont de această nevoie acută și de situația critică în care ne găsim, ne vom concentra toate eforturi pentru a strânge sumele necesare și a achiziționa, cât mai repede cu putință, aparatele și consumabilele necesare la INSMC. Menționăm că prioritate o are cel PCR, iar noi ne vom concentra să găsim cea mai bună variantă, să strângem suma necesară, să dăm comanda, să asigurăm venirea lui în țară și ajungerea în condiții optime la INSMC.

Pornim Campania O inimă inițiată de Asociația Sonia Maria, împreună cu Oana Geambașu si Vasi Rădulescu

Alocăm TOATE sms-urile de 2 euro pentru achiziția de teste și consumabile.

Primim donații prin Facebook  + O inimă + PayPal + Bursa Binelui

Orice altă formă de ajutor, inclusiv distribuirea acestui mesaj, va ajuta enorm.

Absolut toți banii strânși în această campanie vor fi utilizați de asociația Sonia Maria pentru achiziționarea aparatului, a consumabilelor și donarea lor ulterioară către spital.

Vom publica transparent toate dovezile necesare.

Mulțumim,
Oana Geambașu, Vasi Rădulescu