Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului

Spitalul Copiilor

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului București este o unitate de referință în domeniul sănătății mamei și copilului cu rezultate notabile de-a lungul a peste jumătate de secol în domeniile pediatrie, obstetrică-ginecologie, precum și cercetare.

Anual, în Secția de Terapie Intensivă a Institutului sunt internați peste 500 de copii, majoritatea reprezentând cazuri medicale grave din București și alte 7 județe ale țării.

INSMC oferă asistență medicală zi și noapte pentru copii și funcționează simultan ca unitate de învățământ medical superior (obstetrică-ginecologie, neonatologie și pediatrie), de specializare și perfecționare postuniversitară, precum și ca unitate de învățământ pentru personalul mediu și de cercetare știintifică în domeniul sănătății mamei și a copilului. De asemenea, INSMC este organul tehnico-metodologic al Ministerului Sănătății în cele două domenii (sănătatea mamei și copilului) și implicat în educația pentru sănătate. >> Mai multe detalii pe website-ul INSMC

Statistica Medicală - Indici calitativi INSMC 2016

Indice utilizare paturi - 205,87%
Nr. de infecții nozocomiale - 107
Durata medie de spitalizare - 5,79 zile