Inima Spitalului Copiilor

Cadrele medicale din Institut sunt partenerii noștri în campania de reabilitare a secției de terapie intensivă a INSMC.

În urmă cu 10 ani, Tatiana a fost medicul Soniei la INSMC și a ajutat-o pe micuță să supraviețuiască, în ciuda șanselor nefavorabile.  Conferenţiar Dr. Tatiana Ciomârtan și şefa Disciplinei I Pediatrie de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, tratează nou-născuți și copii de peste 25 de ani.

Multiplele stagii de pregătire în străinătate (Japonia, Mexic, Marea Britanie, SUA etc) în domeniul pediatriei, neonatologiei şi, mai ales, al terapiei intensive pediatrice i-au deschis noi orizonturi şi au motivat-o să depună eforturi pentru iniţierea supraspecializărilor pediatrice în România.

Din inimă, pentru copii

Tatiana s-a întors la INSMC ca profesor și practician în România pentru ca pregătirea și dăruirea ei să aibă un impact mai mare asupra copiilor cu probleme medicale grave, dar vulnerabilizați în plus de un sistem medical căpușat, cu probleme de infrastructură, dotare și condiții precare de îngrijire a pacienților.

Alături de celelalte cadre medicale din spital, lucrăm împreună întreg proiectul de reabilitare. Medicii spitalului au avut deja câteva ședințe de lucru pentru găsirea unor soluții IT ce vor fi implementate de CivicTech, care să permită și automatizări, upgrade de sisteme și dezvoltare de aplicații care să ajute doctorii să câștige timp în favoarea îngrijirii pacienților, cât și să îi ajute pe rezidenți în procesul de învățare.