Sonia și inima ei

Sonia Maria este cheia poveștii “O Inimă“, fetița care ne-a strâns în jurul inimii ei pentru a salva împreună inima Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului – Secția de Terapie Intensivă.  Anual, peste 500 de nou-născuți, sugari și copii mai mari din București și alte 7 județe sunt internați aici cu afecțiuni care le pun viețile în pericol.

Micuța Sonia s-a născut cu inima pe partea dreaptă, o malformație cardiacă extrem de rară.
Primele luni din viață și le-a petrecut în Secția de Terapie a INSMC, conectată la aparate și cu 10% șanse de supraviețuire.

Într-o după-amiază, inima ei s-a oprit. După ore întregi de resuscitare, Sonia a fost stabilizată. Munca în echipă și efortul supraomenesc al doctorilor de la INSMC au adus-o pe Sonia în situația în care a putut fi transportată și operată de urgență pe inimă, în Germania și apoi Statele Unite ale Americii.

Dintr-o inimă de copil

Din fericire, Sonia a fost salvată, operată și stabilizată cardiac, însă lupta ei nu s-a încheiat aici.

Din cauza infecțiilor nosocomiale din spital, ea și-a pierdut auzul.
Au urmat de atunci alte operații, terapii și tratamente. Ca urmare a acestor experiențe, în 2013 s-a născut asociația care îi poartă numele. De atunci, Asociația Sonia Maria derulează campanii destinate ajutorării copiilor și părinților care trec prin clipe grele.

Acum Sonia este bine și se întoarce în locul unde i-a fost salvată viața pentru a ajuta alți copii să aibă o șansă să trăiască.
Dă-i și tu o mână de ajutor!

Inimă cu inimă salvăm Spitalul Copiilor!

Supereroina campaniei “O Inimă” strânge inimi pentru a le veni în ajutor celor peste 500 de copii grav bolnavi care ajung anual în secția de terapie intensivă a INSMC.

Vă invităm într-o “O Inimă“, campanie ce are ca scop strângerea fondurilor necesare reabilitării secției de Terapie Intensivă a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu” din București (INSMC).

Ne propunem să construim împreună un spațiu protector unde micuții pacienți să poată fi tratați în condiții identice cu cele din străinătate chiar aici, într-un spital “de stat” românesc. Vom face tot ce ne stă în putință pentru ca sistemul de sănătate să fie, cu fiecare zi, mai aproape de normalitate.